lördag 2 augusti 2008

Stallarholmen Runt


Det kändes som vi var ett gäng Japaner. Ut ur bilen, fram med kameran, posera, knäpp en bild och rusa tillbaka till bilen igen. Vi har haft besök av Alex från Stockholm och han hade inget annat val än att följa med när vi skulle ta tur 6 till Stallarholmen.Vi missade en del för vi genade från strängnäs till stallarholmen, vi visade Svanströms och där rey äter lunch i bland, på MALMBY! Haha, det är oxå kulturminnesmärken.

Vi gick ett varv runt Ytterselaö kyrka och passade på att gå på toaletten, förväntade mig nästan att se ett spöke i spegeln där. Vi åkte vidare förbi viggeby vidare till Mälsåkers slott. Det var mig en rackig parkering, skräpig och ful. Inte ett imponerande första intryck. Vi lyckdes inte pricka in en dag när det var öppet så vi åkte vidare.

Till badet inne i stan. Ray och Alex är två krukor från stockholm så vi smög ut på en brygga och kastade oss i. Vi fick kasta i Shanti från bryggan och hon var inte vidare nöjd.
Vi tog vägen till Åsa domarsäte och tittade på stenarna i en hage. Utsikten därifrån var jättevacker
På runstenen står det " Trotte och Rolev och Östen och Nase och Klägge de reste denna sten efter Arnsten, sin fader.
Fembarns farsa, inte dåligt.

Sen fick vi skippa resten av turen för att åka i raketfart till Mariefred och hämta ut stålars. Vi väntade in Pam och åkte vidare så fort vi bara kunde till Mariefreds vilt&äventyr Vi hade bokat för att åka crosscart. En märklig bladning av Hillbilly och pojkrumsdrömmen indianer och cowboys mötte oss där. I ett hängn gick det hjort och mufflonfår och det var där i hängnet som corsscartbanan var. Det var minst sagt omskakande men skitroligt. Johan som ägde stället visade upp sina konserverade uppstoppade djur och berättade om sina jägaräventyr, Ingentig vi ska ta med våra veganvänner på med andra ord!

Men vi ska definitivt köra igen.

Inga kommentarer: